L’AEPD arxiva una denuncia contra Facebook

El passat mes de setembre l’Associació de Consumidors i Usuaris en Acció – FACUA va presentar una denúncia contra Facebook per una incidència en el servei prestat per aquesta xarxa social, relacionada amb la suposada publicació de missatges confidencials.

El Director de l’Agència va acordar el corresponent inici d’actuacions donat que, sembla ser, s’havia detectat per un gran número d’usuaris de la xarxa social que, en la seva biografia, s’estaven publicant missatges privats, enviats entre usuaris però que no eren públics. Per això, l’Agència va requerir a FACUA perquè aportés proves d’aquests fets, d’afectats per aquesta incidència, però no es va aportar cap prova ni per part de la mateixa FACUA ni pels usuaris afectats.

Facebook, si bé, sí que va aportar documents justificatius, indicant que degut a la nova interfície de la xarxa social, a la denominada biografia dels usuaris, s’havien unificat les diferents interaccions (públiques) que havien tingut els usuaris mur a mur en el passat però, en cap cas, els missatges privats.

Per tot això l’Agència va acordar resoldre l’arxiu de les actuacions, quedant Facebook impune de qualsevol infracció o sanció.

La legalitat de la teva empresa,
en les millors mans


933 80 12 56