Enviaments de felicitacions col·lectives de Nadal sí però amb còpia oculta

Amb les dates que estem es normal que vulguem felicitar les festes als nostres clients, però aquetes bones accions incloent l’enviament automatitzat de felicitacions massives a llistes de correu electrònic, a més de desitjar als nostres clients que passin unes Felices Festes, us volem recordar que al fer l’enviament a diversos destinataris s’han d’incloure sempre les adreces en la casella amb còpia oculta o pel contrari, arriscar-se a rebre una sanció de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) com en el cas del Procediment Nº PS/00326/2012.

Aquest Procediment que amb data 9 de gener de 2012 es va rebre a l’AEPD un escrit del denunciant comunicant que:

“Amb data 23 de desembre de 2011, a les 18:44h he rebut a la meva adreça de correu electrònic “FFF”, un missatge no desitjat d’ “AAA” amb l’assumpte BON NADAL. En aquest missatge, del qual aporto còpia impresa, apareixen com a destinatàries juntament amb la meva adreça de correu les adreces de 218 persones o entitats, pel que considero que s’ha fet pública la meva adreça de correu electrònica a totes aquestes persones o entitats”.
En el transcurs del Procediment, l’AEPD va sol·licitar a l’empresa denunciada, una agencia de la propietat immobiliària i administració de finques, un seguit de proves i documentació les quals la denunciada va reconèixer que:

– No disposaven del consentiment del denunciant per la comunicació del seu correu electrònic a tercers, l’adreça de correu electrònic del denunciant prové d’una sol·licitud d’informació realitzada per aquest.
– Respecte del motiu del fet denunciat “… ha estat resultat d’un error purament administratiu en què en fer ús de correus electrònics de clients, dels quals tenim consentiment, va saltar per error una adreça del qual havíem rebut una petició d’informació immobiliària…”.
– Que en el marc de millorar el servei i en compliment de la Llei de protecció de dades s’ha recordat al personal administratiu l’ús de programes emailing i ocultar les adreces d’enviament dels correus a grups.

Finalment l’AEPD va decidir imposar a l’entitat demandada, per una infracció de l’article 10 de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, tipificada en l’article 44.3.d) d’aquesta norma, una multa de 1000€.

Així que recordeu Feliciteu, oi tant, però mantenint la privacitat.

La legalitat de la teva empresa,
en les millors mans


933 80 12 56