Deu consells per a cuidar de la nostra privacitat a Internet

Aprofitant que el passat dilluns 28 de gener es va celebrar una Jornada en celebració dels 20 anys de la Protecció de Dades a Espanya, l’Oficina de Seguretat de l’Internauta (OSI) de l’INTECO va publicar 10 consells molt importants que pensem que és recomanable tenir en compte, i que l’usuari no pot deixar de fer, si vol cuidar de la seva privacitat a Internet. Aquests són els seus 10 consells:

1) Llegeixi les polítiques d’ús i privacitat dels diferents serveis abans d’utilitzar-los, i asseguri’s de comprendre-les.
2) Configuri les opcions de privacitat del seu perfil en xarxes socials de manera adequada. Consideri què vol compartir, amb qui es vol compartir i a través de quins canals.
3) Hi ha certa informació que és millor que no comparteixi en cap cas a través de xarxes socials, com la data i lloc de naixement, on viu, dades bancàries, pla per a les vacances…
4) Tan important com protegir la seva privacitat és respectar la dels altres. No publiqui dades de terceres persones sense el seu consentiment. Recordi: la seguretat i privacitat d’Internet també depenen de vostè.
5) Controli la seva llista de contactes i, abans d’afegir a algú, prengui el seu temps per assegurar-se de la seva confiança. Conegui qui són els seus amics en el món online.
6) Utilitzi contrasenyes robustes i segures perquè no el suplantin. Per això, li recomanem que estiguin compostes per vuit caràcters o més i continguin tant lletres com números, majúscules i minúscules. Modifiqui la contrasenya regularment i en cap cas la comparteixi.
7) Prengui consciència de la seva reputació en línia. Valori la rellevància que pot tenir ara i en un futur la informació que publica, ja que l’acompanyarà tota la vida.
8) A més de ser conscient de la seva reputació digital, per què no fer un seguiment periòdic? Busqui el seu nom a Google, practiqui l’egosurfing o faci una recerca vanitosa. En definitiva, introdueixi el seu nom entre cometes en el cercador que utilitzi, i romangui atent a les pàgines en les que s’hi trobarà.
9) Si creu que un determinat proveïdor està oferint indegudament informació sobre la seva persona, exerceixi els seus drets d’accés, rectificació, cancel·lació o oposició (ARCO) al tractament i sol·liciti en el seu cas la seva retirada previ bloqueig d’aquesta.
10) I finalment, aquests consells es resumeixen en un: reflexioni abans de publicar dades personals a Internet. Quan ho hagi fet, és molt probable que quedin fora del seu control.

Si desitgen més informació sobre algun d’aquests aspectes, trobaran informació al següent enllaç:

http://www.osi.es/es/actualidad/blog/2013/01/28/las-diez-cosas-que-no-puedes-dejar-de-hacer-si-quieres-cuidar-tu-privacid?origen=rs_twitter

La legalitat de la teva empresa,
en les millors mans


933 80 12 56