Skip to main content
Estafes més perilloses

Rànquing de les 5 estafes més perilloses a Internet

Els especialistes de la Policia Nacional en seguretat tecnològica han fet una llista amb les 5 estafes més perilloses a Internet més repetides, amb fonament en les milers de denúncies consultades pels internautes mitjançant els canals temàtics d’aquest organisme.

El número 1 d’aquest rànquing d’estafes més perilloses l’ocupen els fraus relacionats en webs de compravenda o lloguer de productes, en els que s’ofereixen gadgets tecnològics i smartphones, cotxes de segona mà, lloguers en fantàstics habitatges o apartaments de vacances molt atractius.

El número 2 es troba a les pàgines on s’ofereix treball però intenten treure diners als que en busquen, aprofitant l’onada de demanda d’ocupació que hi ha en l’actualitat.

El número 3, són virus informàtics que es fan passar per la pròpia Policia Nacional, la SGAE o la mateixa Agència Espanyola de Protecció de Dades, mitjançant la utilització d’un virus nociu que bloquejava l’ordinador i que s’inventava una multa de 100 euros per haver detectat pornografia infantil als arxius de l’ordinador.

Com a número 4, trobem el Phising sobre comptes en xarxes socials o correu electrònic, obtenint les claus de l’usuari per utilitzar-la amb fins fraudulents.

Mentre que com a número 5, s’ha destacat el frau per subscriure o promoure l’enviament de SMS Prèmium o trucades de telèfon d’alta tarifa, amb trucades de persones que no tenen saldo i requereixen contactar amb els usuaris, falsos premis en concursos en què no s’ha participat o missatges de persones recentment separades que volen quedar per fer un cafè.

Al costat d’aquesta llista la Policia ofereix una sèrie de consells com:

– Actuar amb certa “desconfiança racional” en aquest tipus de situacions, com quan hi ha preus excessivament barats.
– No donar per fet que el teu interlocutor telefònic és qui diu ser perquè, fins i tot, poden haver segrestat aquesta línia, anar amb cautela.
– Si et fan una trucada perduda des d’un número d’alta tarifació, no tornar-la.
– Indagar, exigir garanties sobre el producte, entre d’altres aspectes.

Si t’interessa saber més sobre el tema, pots consultar la següent pàgina:
http://www.policia.es/prensa/20121228_1.html

Si tens dubtes sobre aquest o qualsevol altre tema, no dubtis en contactar-nos!