Skip to main content
Brexit i proveeïdors al Regne Unit

Si tens proveïdors al Regne Unit, atenció a l’1 de Novembre de 2019

Com és àmpliament conegut el proper dia 31 d’octubre és la data oficial per la sortida del Regne Unit de la Unió Europea, el conegut com a BREXIT. Aquesta data i fet, que podem pensar que ens afecta més o menys a nivell personal, pot tenir conseqüències directes en el teu negoci (gran, mitjà o petit), si tens proveïdors al Regne Unit, al que facilitis dades personals dels teus clients, leads, treballadors o de qualsevol tipus.

A partir de les 00.00h de l’1 de novembre de 2019, sempre que no hi hagi un acord abans, el Regne Unit serà considerat com un tercer país a efectes de protecció de dades pel que transferir-hi dades personals estarà sotmès a unes condicions especials o reforçades.

Efectivament a partir d’aquell dia i hora, transferir dades al Regne Unit tindrà els mateixos riscos legals que fer-ho a la Índia, Burkina Faso o Cuba...així ho ha manifestat la pròpia Unió Europea de manera molt el recent el passat 4 d’octubre.

Coses a tenir en compte doncs:

  1. Valida si en el teu procés de negoci, les dades personals de clients, leads, treballadors… que reculls, van a alguna empresa o organització del Regne Unit. Això inclou des de proveïdors de serveis, fins a partners o col·laboradors als que facilitis dades que tu has obtingut.
  1. Si la resposta és que no, pots seguir vivint tranquil, al menys en aquest aspecte.
  1. Si la resposta és que si, tens vàries opcions:
  • Demana-li al tercer situat al Regne Unit que et signi un dels models de contracte elaborats per la UE. Si el tercer és un proveïdor, signa aquest contracte; si és un tercer que fa un ús propi de les dades que li facilitis, signa aquest altre.
  • En cas que la signatura de contractes no fos possible, demana el consentiment exprés als titulars de les dades (clients, leads, treballadors, etc…) per la transferència de les seves dades al Regne Unit.
  1. Per últim, recorda informar de la transferència de dades al Regne Unit, a la teva Política de Privacitat.

Abans que ho digueu vosaltres, ja ho dic jo, efectivament no paren de complicar la vida al bon emprenedor/a i empresari/a, però per això estem nosaltres ; )