Penalties for breach of data protection

Quantes sancions per incompliment de la protecció de dades es posen?

Alguna vegada has sentit curiositat per saber quantes sancions per incompliment de la protecció de dades es posen? De quines quantitats? Quin és el país que en posa més?

Gràcies a aquesta web podem fer un seguiment de la llista de totes les sancions per incompliment de la protecció de dades:

Sancions per incompliment de la protecció de dades: Recaptació total i multes més altes

Des del mes de juliol de l’any 2018, que es va imposar la primera multa de 400.000 € per incompliment de la protecció de dades, la xifra total de multes i de diners recaptats no ha parat de créixer: En aquest mes de setembre que tot just acabem, la xifra acumulada recaptada total durant aquests 3 anys ha estat (atenció!) de 1.278,5 M d’euros, en un total de 793 multes, el que suposa una sanció mitjana d’aproximadament 1.6 M d’euros per multa (xifra totalment enganyosa perquè la majoria de sancions són de relativa baixa quantitat).

Sancions acumulades per incompliment protecció de dades
Resum del total de multes i la quantitat acumulada en multes

Si mirem per mes, veiem que el mes amb una recaptació major va ser el passat mes de juliol on es va recaptar 755M d’euros en 47 multes, principalment a causa dels 746 milions de multa que l’Agència de Luxemburg (CNPD) va imposar a Amazon.

Sancions mensuals per incompliment protecció de dades
Nombre de multes i quantitat en euros per mes
Sancions dels últims mesos
Nombre total de multes/mes i quantitat rebuda en els recents mesos

Curiosament, aquest mes de setembre, és el segon mes de la història amb més recaptació, amb un total de 226 milions, per culpa de la multa de l’agència d’Irlanda a Whatsapp de 225M. Aquestes dues, són les dues sancions més altes de la història, seguida d’una de França a Google.

Les 7 multes més grans fins l'actualitat
Les 7 multes més grans fins a l’actualitat

Sancions per incompliment: Multes totals per països

Pel que fa al total de sancions recollides per país, els països que més han recaptat, lògicament per les multes explicades anteriorment, són Luxemburg (746M) i Irlanda (225M), amb un total d’11 i 9 multes respectivament. El 3r país és Itàlia, que ha recaptat 86 milions d’euros però, a diferència de les anteriors, amb un total de 92 multes. Espanya es troba en la 7a posició amb 32.8 M d’euros recaptats.

Sancions per incompliment protecció de dades
Rànquing de països pel total de la suma de quantitat recaptada en multes

Curiosament, i per acabar, Espanya és el país amb una major quantitat de sancions realitzades, amb un total de 291 multes! És a dir, que es posen moltes multes però en petites quantitats. El segon país en nombre de multes és Itàlia, que com hem dit té un total de 92 multes. És a dir, una diferència de quasi 200 sancions! Romania és el tercer país amb 62 multes però només 700.000 euros recaptats.

Sancions per incompliment protecció de dades
Rànquing de països per total de multes imposades

Si tens curiositat i vols saber més sobre aquesta llista o qualsevol altre tema, no dubtis en contactar amb nosaltres!


  Informació sobre protecció de dades

  Denominació social
  LEGAL IT GLOBAL 2017, SLP
  Finalitat
  Prestar el servei.
  Enviament del Boletí informatiu.
  Legitimització
  Compliment de la prestació de servei.
  Consentiment.
  Destinataris
  Les teves dades no seran compartides amb cap tercer, excepte aquells proveïdors de serveis amb els que disposem d’un contracte de serveis vigent.

  Drets
  Pots accedir, rectificar o suprimir les dades, així com exercir els drets que s’esmenten en la nostra Política de Privacitat.

  Més informació
  Consulta la Política de Privacitat.