Nova reforma del Codi Penal contra la pirateria

Fa uns dies, hem conegut la nova proposta de reforma del Codi Penal. Així, s’ha publicat l’avantprojecte de llei orgànica de reforma del citat codi, que és conegut vulgarment com a Codi Penal Gallardón, fent referència a l’actual Ministre de Justícia Alberto Ruíz-Gallardón que és qui ha promogut la reforma.
La reforma prevista, que no aprovada encara, no ha deixat a ningú indiferent i està causant bastant rembombori a les xarxes socials i és que, l’avantprojecte de llei orgànica, preveu, entre d’altres, la modificació dels articles 270 i 271 del Codi Penal que són els articles que fan referència als delictes contra la propietat intel·lectual (delictes de pirateria). Aquesta modificació preveu una pena de fins a 6 anys de presó per a les pàgines d’enllaços, és a dir, per a les plataformes webs que posin a la disposició dels usuaris links d’accés a descàrregues d’obres protegides per la propietat intel·lectual (pel·lícules, música…). Per tant, la pena prevista és excessiva, si tenim en compte que, actualment, el delicte de pornografia infantil està penat a Espanya amb una pena de fins a 5 anys de presó.
Per tant, és evident que la reforma prevista, que pretén acabar amb la pirateria, ni molt menys es correpon a la resta de penes imposades a Espanya per delictes de major gravetat.
Ara, únicament cal esperar a veure si l’avantprojecte de llei s’aprova, tal com està redactat actualment, o es sotmet a algun tipus de modificació.

La legalitat de la teva empresa,
en les millors mans


933 80 12 56