Compte amb el que publiquem a les xarxes socials

L’Oficina de Seguretat de l’Internauta de l’Institut Nacional de Tecnologies de la Informació, ha publicat aquest mes d’agost al seu bloc, una sèrie de recomanacions en relació amb la informació que els usuaris han o no han de publicar als seus perfils de les xarxes socials, per evitar que tercers puguin suplantar la seva identitat o que algunes empreses que ens presten serveis, s’aprofitin d’aquesta informació.

Aspectes com la data i lloc de naixement, el domicili exacte, dades bancàries, el telèfon mòbil, els plans per a les nostres vacances … no haurien de publicar-se ja que afavoreixen que emprin les nostres dades per suplantar la nostra identitat.
Així, per exemple, si publiquem els nostres plans per vacances podem facilitar que els lladres entrin a robar a casa nostra mentre nosaltres no hi som … El fet de publicar algunes informacions sobre nosaltres mateixos, les nostres creences polítiques, religioses o ideologia, o les nostres passions i/o aficions com, per exemple, que ens agraden els esports de risc, pot ser utilitzada en contra nostra quan desitgem contractar algun servei com, per exemple, una assegurança de vida, o que ens augmentin la que ja tenim, o bé excloure’ns d’algun lloc de treball, entre d’altres.
El mateix passa amb els comentaris que puguem fer sobre la gent. Cal vigilar amb el que publiquem o diem sobre els altres i, en cap cas, insultar o faltar-los al respecte. Tampoc s’ha de publicar informacions relacionades amb les targetes de crèdit, codis pin o contrasenyes … tret que sigui per a la contractació d’un servei o compra d’un producte i ens garanteixin que és segur i, en qualsevol cas, vigilar amb la informació que sol·liciten ja que de vegades no és necessari indicar tot el que se’ns demana.
En resum, tot usuari d’Internet que estigui en xarxes socials hauria d’adoptar aquestes precaucions per tal d’intentar evitar més d’un ensurt en relació amb la seva vida privada.

La legalitat de la teva empresa,
en les millors mans


933 80 12 56