Big data i privacitat des del disseny

20141101_142527

Privacitat des del disseny en l’era del Big Data. Durant la sessió monogràfica sobre privacitat del dia 1 de novembre, he tingut l’oportunitat d’intervenir tractant la forma d’implementar el principi de privacitat des del disseny en tecnologies de Big Data. Interessant jornada!!

El fenomen del Big Data és aquell que s’ha ocasionat el constant increment d’informació i dades al món, principalment ocasionats per la constant evolució de les tecnologies de la informació. Twitts, correus electrònics, whatsapp, l’ús d’una targeta de crèdit, les metadades d’una trucada telefònica. Tot això és Big Data. Nosaltres som Big Data. La constant evolució de les tecnologies ha portat com a resultat que un volum d’informació que fins ara era difícilment analitzable, cada vegada sigui més senzill realitzar aquesta anàlisi i prendre decisions sobre la base de l’anàlisi de les dades generades per milions i milions de persones.

Com no podia ser d’una altra forma l’impacte que aquest fenomen pot ocasionar en les persones, ha fet que el món del dret no es quedi impassible davant aquesta situació. Els camps en què el Big Data pot aplicar-se són molts: màrqueting, vigilància, prediccions, etc… en aquest aspecte resulta clau la implementació i comprensió de conceptes com la privacitat des del disseny, aspecte clau perquè qualsevol eina tecnològica que incorpori aquest tipus de solucions, tingui en compte la privacitat de l’usuari, des del mateix moment del seu disseny o creació, evitant així posteriors problemes ocasionats per un ús d’aquesta tecnologia que pot arribar a nivells d’intrusisme poc acceptables.

La legalitat de la teva empresa,
en les millors mans


933 80 12 56