"Tú decides"

L’Agència Espanyola de Protecció de Dades en col·laboració amb l’Institut Nacional de Tecnologies Educatives i de Formació del Professorat (INTEF) del Ministeri d’Educació Cultura i Esport han presentat un nou projecte “Tu decideixes”.

Es tracta d’una plataforma web (www.tudecideseninternet.es) que té doble objectiu. D’una banda es tracta de conscienciar als menors d’entre 10 i 15 anys de les conseqüències que tenen els seus actes en internet i al món offline respecte a la privacitat (xarxes socials, missatgeria instantània, problemes de suplantació d’identitat, etc), això es duu a terme a través d’un còmic en el que diferents protagonistes, amb diferents personalitats, es veuen embolicats en situacions en les quals han de decidir sobre la seva privacitat i la utilització de les seves dades personals i, en cadascuna d’elles, serà el propi menor qui hagi de contestar a una sèrie de preguntes.

L’altre objectiu, és facilitar als professors/educadors material didàctic (fitxes, jocs, etc.) que els serveixin per involucrar als joves en l’educació sobre la privacitat a internet.

Aquest projecte, a més, ha servit per impulsar un nou canal de comunicació en l’Agència ([email protected]) per a consultes sobre l’ús i protecció del dret a la protecció de dades dels menors. Aquestes consultes poden ser efectuades tant pels propis menors, com pels pares i/o professors, d’aquesta manera s’intenta facilitar i fomentar l’educació dels joves en la utilització de les seves dades personals i evitar o reduir, en la mesura del possible els casos de ciberbullyng, gooming i sexting.

La legalitat de la teva empresa,
en les millors mans


933 80 12 56