Suplantació d'identitat a Apple

Aprofitant que la setmana passada parlàvem de problemes amb la identitat digital de les empreses, curiosament, aquesta setmana, trobem una notícia relacionada amb un cas de suplantació d’identitat de la coneguda empresa Apple.

Així, l’empresa Sophos, especialitzada en seguretat informàtica i protecció de dades, ha alertat d’un atac de malware que es realitza per correu electrònic, dissenyat per robar diners dels comptes dels usuaris d’Apple, aparentment enviats per aquesta empresa, amb un càrrec de gairebé 700 dòlars de iTunes al compte de l’usuari. D’aquesta manera, se’ls fa creure als usuaris que aquests correus són legítims ja que els suplantadors de la identitat de la companyia, utilitzen el seu logotip i aparentment, semblen correus autèntics d’Apple.

Si bé, el problema es troba en que quan l’usuari fa clic en un dels enllaços que inclou el correu, aquell remet a una altra pàgina que diu ser de l’Agència Tributària dels Estats Units, i silenciosament, aquella empra un kit de malware denominat Blackhole, amb la que explota vulnerabilitats dels programes Java, Adobe Flash Player i Adobe Reader. Així, si algun d’aquests correus té èxit, pot infectar l’equip amb el troià ZeusZBot, que connecta l’ordinador de l’usuari a una xarxa, donant accés a tot cracker o terrorista digital a la informació de l’afectat i per tant, podent-li ocasionar danys greus.

Recordem que davant aquest tipus de situacions, sempre hem de desconfiar i el més recomanable és, sens dubte, que o bé que fem cas omís a aquest correu i l’eliminem directament, o bé ens assegurem, contactant amb l’empresa aparentment remitent del correu, de si es tracta d’una informació vertadera o falsa.

La legalitat de la teva empresa,
en les millors mans


933 80 12 56