Responsabilitat per difondre informació il·lícita a través de les xarxes socials

Són moltes les notícies que s’han publicat recentment sobre la ràpida difusió d’informació que permeten les xarxes socials. I això que, evidentment, és un avantatge per a l’usuari de la xarxa social i per a la ciutadania en general, també és perillós i pot causar greus perjudicis.
Així, s’ha posat de moda entre menors d’edat, el gravar videos de contingut sexual, amb o sense el consentiment d’algun o alguns dels participants del video, per posteriorment, penjar-ho en xarxes socials com Twitter. En aquests casos, el problema esdevé evident, el video es difon a través de la xarxa (a través del conegut retweet) i en qüestió de minuts arriba a milers d’usuaris.
Referent a això, les autoritats competents ja han advertit que el compartir videos sexuals en el qual intervenen menors a través de les xarxes socials, és equiparable a la difusió de pornografia infantil, per la qual cosa, tan responsable és el que realitza el video i ho penja a la xarxa, com qui ajuda a difondre-ho.
Aquest problema, no solament afecta a menors i és que, molts usuaris de xarxes socials acaben penjant imatges o videos privats i íntims de tercers que no han consentit la difusió i, és per això, que una de les reformes del Codi Penal, que està pendent d’aprovació, és considerar constitutiu de delicte el difondre, revelar o cedir a tercers imatges o vídeos que afectin a la intimitat d’un tercer, encara que la imatge o video hagués estat consentit, per tant, aquí la responsabilitat penal afectaria, no solament a la persona que penja el vídeo, sinó també a qui ho difon. La pena prevista és de 3 mesos a 1 any de presó.

La legalitat de la teva empresa,
en les millors mans


933 80 12 56