Skip to main content
Deu consells per la privacitat

Deu consells per a cuidar de la nostra privacitat a Internet

Aprofitant que el passat dilluns 28 de gener es va celebrar una Jornada en celebració dels 20 anys de la Protecció de Dades a Espanya, l’Oficina de Seguretat de l’Internauta (OSI) de l’INTECO va publicar deu consells per la privacitat a Internet molt importants que pensem que és recomanable tenir en compte, i que l’usuari no pot deixar de fer. Aquests són els seus deu consells per la privacitat:

1) Llegeixi les polítiques d’ús i privacitat dels diferents serveis abans d’utilitzar-los, i asseguri’s de comprendre-les.
2) Configuri les opcions de privacitat del seu perfil en xarxes socials de manera adequada. Consideri què vol compartir, amb qui es vol compartir i a través de quins canals.
3) Hi ha certa informació que és millor que no comparteixi en cap cas a través de xarxes socials, com la data i lloc de naixement, on viu, dades bancàries, pla per a les vacances…
4) Tan important com protegir la seva privacitat és respectar la dels altres. No publiqui dades de terceres persones sense el seu consentiment. Recordi: la seguretat i privacitat d’Internet també depenen de vostè.
5) Controli la seva llista de contactes i, abans d’afegir a algú, prengui el seu temps per assegurar-se de la seva confiança. Conegui qui són els seus amics en el món online.
6) Utilitzi contrasenyes robustes i segures perquè no el suplantin. Per això, li recomanem que estiguin compostes per vuit caràcters o més i continguin tant lletres com números, majúscules i minúscules. Modifiqui la contrasenya regularment i en cap cas la comparteixi.
7) Prengui consciència de la seva reputació en línia. Valori la rellevància que pot tenir ara i en un futur la informació que publica, ja que l’acompanyarà tota la vida.
8) A més de ser conscient de la seva reputació digital, per què no fer un seguiment periòdic? Busqui el seu nom a Google, practiqui l’egosurfing o faci una recerca vanitosa. En definitiva, introdueixi el seu nom entre cometes en el cercador que utilitzi, i romangui atent a les pàgines en les que s’hi trobarà.
9) Si creu que un determinat proveïdor està oferint indegudament informació sobre la seva persona, exerceixi els seus drets d’accés, rectificació, cancel·lació o oposició (ARCO) al tractament i sol·liciti en el seu cas la seva retirada previ bloqueig d’aquesta.
10) I finalment, aquests consells es resumeixen en un: reflexioni abans de publicar dades personals a Internet. Quan ho hagi fet, és molt probable que quedin fora del seu control.

Si desitgen més informació sobre algun d’aquests aspectes, trobaran informació al següent enllaç.

Si tens dubtes sobre aquest o qualsevol altra tema, no dubtis en contactar-nos!