Les Autoritats de Protecció de Dades de la Unió Europea anuncien sancions contra Google per política de privacitat

Dilluns passat va expirar el termini de quatre mesos que les Agències de Protecció de Dades dels 27 països de la Unió Europea (UE) van donar a Google perquè la multinacional modifiqués la política de confidencialitat que aplica des del març de l’any passat, en què integra una gran quantitat de normes d’utilització de les dades personals de diferents serveis, com YouTube, Gmail o Google+.

L’octubre de 2012, els 27 van concloure que la política de privacitat de Google incompleix les normes de la UE sobre protecció de dades i li van donar un termini de quatre mesos per modificar-la.

“En expirar el termini de 4 mesos donat a Google per complir i comprometre’s a posar en pràctica aquestes recomanacions, l’empresa no ha aportat cap resposta”, ha dit l’autoritat francesa de Protecció de Dades, CNIL, que coordina la investigació.

Tot i que cada país haurà d’aplicar la seva pròpia normativa, unes més dures que altres, però cap amb la suficient capacitat per dissuadir Google, hi ha la possibilitat que els Tribunals entrin en joc. A més, el nou reglament de protecció de dades que s’està cuinant al Parlament Europeu, amb gran pressió de les multinacionals nord-americanes, assumpte del qual ja hem informat, permetria imposar sancions de fins al 2% de la facturació, que, per Google, podrien ser de prop de 800 milions d’euros.

Per això, les 27 Agències de Protecció de Dades “proposen la posada en marxa d’un grup de treball, pilotat per CNIL, per coordinar la seva actuació repressiva, que s’ha de produir abans de l’estiu”, assenyala el comunicat.

La legalitat de la teva empresa,
en les millors mans


933 80 12 56