La Comissió de Mercat Interior i Protecció al Consumidor (IMCO) aprovarà avui les seves propostes en forma d'esmenes al Reglament sobre protecció de dades

El text proposat per la Comissió Europea estableix que l’autoritat de protecció de dades imposarà multes de fins a un 1.000.000 d’euros, o si es tracta d’una empresa, de fins al 2% del seu volum de negocis anual a nivell mundial, a tot aquell que, de manera deliberada o per negligència vulneri les disposicions del Reglament.

Els internautes europeus han de ser informats del que les empreses d’Internet fan o volen fer amb les seves dades personals. Facin el que facin haurà de ser amb el consentiment previ de l’usuari. Per obtenir la conformitat de l’usuari s’hauria d’oferir “icones estandarditzats i condicions d’ús fàcils d’entendre”.

La proposta de Reglament també estableix que les empreses amb més de 250 empleats o les Administracions públiques hauran de tenir un responsable de protecció de dades o Data Protection Officer (DPO), que s’encarregarà de tots els aspectes relacionats amb la protecció de dades i de fer complir les obligacions legals que imposarà el nou Reglament (dret a l’accés, la correcció i l’oblit).

Al mateix temps que es regula la privacitat i la protecció de dades al Parlament Europeu, hi ha una campanya de pressió exercida per empreses nord-americanes que pretenen que s’inclogui en la revisió de la directiva que fa la protecció de dades, escletxes que els permeti fer el que vulguin amb les nostres dades personals, dirigint la nostra privacitat en guanys.

D’arribar a bon port la pressió exercida des Estats Units, empreses com Google, Facebook, o els bancs i empreses d’assegurances, podrien comprar l’accés a tota la nostra informació generada a Internet i així poder actuar d’acord amb aquesta absència de privacitat de tots les nostres dades a la xarxa.

La legalitat de la teva empresa,
en les millors mans


933 80 12 56