Està Whatsapp violant lleis internacionals de protecció de dades?

La popular aplicació de missatgeria instantània, Whatsapp, sobre la qual s’ha parlat llargament, sobretot, en tema de privacitat, ara hem d’afegir que sembla que Whatsapp podria estar violant lleis internacionals de protecció de dades.

Les alarmes van saltar quan les autoritats de protecció de dades de Canadà i Holanda van afirmar que l’aplicació estava violant les lleis en matèria de privacitat d’aquests països. Concretament, hem de fixar-nos en la funció del programa que s’encarrega de guardar les agendes de contactes dels nostres telèfons mòbils. Pel que sembla, aquesta característica no estaria permesa en aquestes zones.

L’oficina del comissionat de privacitat de Canadà i l’autoritat de protecció de dades d’Holanda han afirmat que el programa viola la privacitat dels usuaris perquè permet l’accés a tots els números de les agendes dels telèfons mòbils, incloent aquells que no tenen instal·lada l’aplicació.
Desconeixem si Whatsapp emmagatzemarà indefinidament els números de telèfons de les nostres agendes en els seus servidors, però el cert és que, en instal·lar el programa, estem confirmant l’adhesió a un contracte en el qual la companyia encarregada de l’aplicació admet que algunes de les dades dels nostres telèfons mòbils seran utilitzades per fer funcionar Whatsapp.

Per descomptat, no cal oblidar que en signar el contracte de les aplicacions, estem disposats a cedir les nostres dades personals, en el cas que així s’indiqui en el document. Seria per tant, molt recomanable fer una ullada en profunditat a aquest tipus de contractes, tenint en compte el que acceptem.

La legalitat de la teva empresa,
en les millors mans


933 80 12 56