Els deu manaments per a un ús segur de la nostra tablet

Els agents de l’equip de Xarxes Socials de la Policia Nacional, aprofitant que per les recents vacances de Nadal, molts nens han rebut com a regal algun dispositiu amb connexió a Internet, han elaborat una llista amb els Deu Manaments per a un ús segur de la tecnologia per a menors, on es resumeixen les pautes fonamentals a tenir en compte per utilitzar aquest tipus de gadgets.
Aquests manaments es dirigeixen a que els pares informin i pactin amb els seus fills, les condicions d’ús d’aquest tipus de dispositius, evitant així, possibles problemes.
Els manaments són els següents:
1. Aprendràs a utilitzar el nou dispositiu conjuntament amb el teu fill, ensenyant-li tant les seves possibilitats com els seus riscos.
2. El menor haurà de limitar l’ús del seu equip a llocs i moments concrets, protegint-los de pèrdues i accessos no autoritzats.
3. Adults i menors pactaran les normes d’ús per a la seguretat i racionalitat (cada cosa, en el seu moment).
4. Els adults intentaran saber les possibilitats i condicions de les aplicacions, programes i equips, per així intuir els riscos.
5. Com més petit sigui el nou usuari, major supervisió, acompanyament i conscienciació necessitarà en l’ús de l’equip.
6. Si l’edat ho requereix, s’instal·laran programes que filtrin l’accés a webs i contingut inadequat o perillós i control parental.
7. Els menors usaran els seus equips en espais públics o oberts de la casa, fàcilment accessibles a la gent gran.
8. Insistirem als menors en que siguin responsables i respectuosos al relacionar-se amb els altres. No al ciberassetjament!
9. Marcarem unes normes de respecte a la presa d’imatges, exhibició o distribució de les mateixes.
10. Els mostrarem unes pautes de seguretat per comprar en línia, ja sigui amb empreses, o entre particulars, alertant del frau i malware.
Cal destacar que Espanya és líder europeu en smartphones, amb un índex que supera el 63%, és a dir, 63 de cada 100 ciutadans, disposa d’un telèfon intel·ligent. A més, un de cada 5 espanyols, utilitza algun tipus d’aplicació d’aquest tipus, amb connexió a Internet, diàriament, pel que és important que tots siguem conscients de les implicacions que això comporta i de les mesures de seguretat que hem d’aplicar perquè no afecti la seguretat de les nostres dades o dispositius.

La legalitat de la teva empresa,
en les millors mans


933 80 12 56